Ce ascunde o jicnire?

De ce jignesc unele persoane? Ce ascunde o jignire?

„Un om care jigneşte suferă. De fapt, jignirea nu este altceva decât manifestarea frustrărilor anterioare.

De multe ori, cel căruia i se adresează jignirea nu îi greşeşte cu nimic celui care jigneşte. Un om împăcat cu el însuşi nu va jigni niciodată.

Ce ascunde o jignire?
Suntem aici, acum, pentru a ne bucura din plin de cadoul suprem: viaţă. Însă, în această lume schimbătoare, există uneori situaţii şi circumstanţe în care calmul nostru interior este pus la încercare. Cu toţii ne-am întâlnit cu experienţe mai mult sau mai puţin dorite, dar important este că odată cu înaintarea în viaţă, suntem mai bogaţi din punct de vedere al experimentării.
Dacă te-ai întrebat de ce jignesc unele persoane, răspunsul este foarte simplu: orice om oferă ceea ce are. Totul pleacă din interior.

Lumea exterioară este oglindirea lumii interioare.

Prin intermediul unei jigniri, un om îşi prezintă starea sa interioară, care se caracterizează printr-un veritabil disconfort. Şi în niciun caz nu este de condamnat, pentru că nimic nu este “rău” sau “bun”.
Totul face parte din acumulările anterioare care joacă un rol fundamental în fabricarea unei jigniri.

Bagajul de nereuşite, supărări şi frustrări adunate pe parcursul vieţii dau naştere unor serii de reacţii negative în trupul nostru, iar aceste reacţii fabrică anumite gânduri şi sentimente de care ajungem câteodată să nu fim tocmai mândri. Însă, oricând avem la dispoziţie posibilitatea de a ne observa propriile manifestări.

Poate că în dese rânduri, un om ajunge să jignească fără să fie conştient de acest lucru. Poate că acest om jigneşte chiar persoana pe care o iubeşte cel mai mult.
Dacă te întâlneşti cu un om care trăieşte într-o tensiune interioară constantă, vei observă că pacea sa interioară se poate pierde foarte uşor în comunicarea voastră. De multe ori cel căruia i se adresează jignirea nu îi greşeşte cu nimic celui care jigneşte.

Tensiunea emiţătorului poate fi atât de intensă încât el poate izbucni oricând şi oriunde, fără a mai ţine cont de împrejurimi.
De fapt, această acţiune, jignirea, poate fi percepută ca o binecuvântare, deoarece este o lecţie de viaţă atât pentru emiţător cât şi pentru receptor. Dacă eşti ţinta unei jigniri, ai ocazia să admiri procesul prin care cel de lângă tine se eliberează de blocajele energiilor negative pentru a trăi pacea interioară către care tindem cu toţii.

Observă-i tensiunea celui care încearcă să te jignească, percepe-i tristeţea, admiră acest proces şi mulţumeşte pentru faptul că te poţi înălța deasupra tuturor aparenţelor. Trimite gândurile tale de pace şi armonie către cel care încearcă să te atace şi deschide-i uşa păcii, chiar dacă doar prin căile lumii interioare. Nu este nevoie să vorbeşti cu cineva pentru a-i transmite ceea ce simţi. O privire adâncă este mai mult decât suficientă. Printr-o privire, poţi spune totul.

Priveşte-i ochii înlăcrimaţi de confuzie şi mângâie-l cu puritatea sufletului tău. Tu eşti în pace, iar prin privirea ta îi dăruieşti şi lui pace.
Manifestarea lumii exterioare este oglindirea lumii interioare. Tot ceea ce tu trăieşti a fost creat chiar de gândurile şi sentimentele tale.
Fiecare element al realităţii tale a fost pus acolo, conştient sau nu, chiar prin puterea ta creatoare. Acceptă rezultatul creaţiei tale, binecuvântează Tot Ceea Ce Există şi alege cu bucurie ceea ce te înalță.

Dacă un om îţi provoacă tristeţe, nu încerca să ripostezi, pentru că nu vei rezolva nimic. Pacea nu se creează prin război. Pacea se menţine prin pace. Fii tu omul care deschide uşa păcii! Fii tu schimbarea! Fii tu Pacea, în mod conştient!
Un om împăcat cu el însuşi nu va jigni niciodată.

Ştiu că nu este tocmai simplu să îţi menţii liniştea când în jurul tău este agitaţie, însă, nu uită niciodată că războiul a fost creat pentru a aprecia pacea. Poţi experimenta pacea în mijlocul războiului. Poţi trăi lumina în mijlocul întunericului.

 

Distribuie

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *